Pedagogische info

Droomdeurtjes zijn uitermate geschikt om kinderen te helpen in het verwerken van hun alledaagse ervaringen en als extra ondersteuning in bijzondere situaties.

pedagogisch

Vanaf ongeveer 3 jaar oud beginnen kinderen het concept achter het droomdeurtje te begrijpen en zijn ze in staat om zich goed in te leven. Het magisch denken is vanaf deze leeftijd sterk aanwezig. Het inlevingsvermogen van kinderen in hun elfje of draak is hierdoor vergelijkbaar met het geloven in de Kerstman of Sinterklaas. Ze genieten van de berichten die ze van hun droomvriendje ontvangen en fantaseren erop los. Uiteraard verschilt dit van kind tot kind, maar de meeste kinderen zullen actief een beroep op hun droomdeurtje doen tot ze ongeveer 9 jaar oud zijn.

Ook bij oudere kinderen in de leeftijd van 10+ is het droomdeurtje nog steeds erg gewild. Zij zijn minder bezig met het concept, maar genieten juist van het decoreren van de deur en de omgeving.

Droomdeurtjes bevorderen het inlevingsvermogen, de fantasie en creativiteit van kinderen al vanaf zeer jonge leeftijd. Zo maken ze van de deur en de omgeving een veilige plek die ze zelf kunnen decoreren. Het decoreren stimuleert naast de creativiteit ook de motoriek.

Jonge kinderen kunnen al vroeg beginnen met het ontwikkelen van hun expressief vermogen door het maken van tekeningen voor hun elfje of draak. Wanneer zij wat ouder worden zal dit overgaan in het schrijven van briefjes die ze in het brievenbusje kunnen achterlaten. Een goede oefening voor zowel de schrijfvaardigheid als het onder woorden brengen van hun gevoelens.

Kinderen die zich moeilijk kunnen uiten, kunnen met het droomdeurtje worden uitgedaagd om hun gevoelens in een tekening te laten zien of te verwoorden. Hierdoor wordt het droomdeurtje ook regelmatig door leerkrachten, kindercoaches en psychologen ingezet.
Je kind heeft vaak geen zin om te slapen, en slaapt vervolgens erg slecht. Dit is erg vervelend en vaak kan het lastig zijn om er wat aan te veranderen. Echter hebben kinderen een erg rijke fantasiewereld en slapen ze een stuk beter als ze het idee hebben dat ze niet alleen zijn, en dat elfjes en draakjes over hen waken. Droomdeurtjes wakkert deze fantasiewereld aan. Achter deze Droomdeurtjes speelt zich namelijk een magisch verhaal af.

Als je kind slecht slaapt, is het misschien een goede optie om in te spelen op de fantasie van je kind. Dat kan met Droomdeurtjes. Achter het Droomdeurtje bevindt zich namelijk een Droombos, waar elfjes en draakjes leven. Ze gaan ’s nachts op avontuur naar de ‘echte wereld’ en zorgen ervoor dat kinderen lekker slapen en mooie dromen zullen hebben. Ze strooien wat sterrenstof en laten lieve briefjes achter. Zo heeft je kind het gevoel dat er altijd iemand bij hem of haar is, en zal het een stuk beter slapen.

Het verhaal gaat natuurlijk dat de elfjes en draakjes lieve berichtjes achterlaten voor je kindje. Als je kindje slaapt kun je zelf lezen wat je kind heeft gepost in de brievenbus, en een briefje terug schrijven. Als je kind bijvoorbeeld slecht slaapt, kun je erop zetten dat hij of zij lekker kan gaan slapen en dan fijn zal dromen over alle elfjes en draakjes in het Droombos. Je kind fantaseert er op los en gaat met een vredige gedachte gaan slapen. Je kunt de Droomdeurtjes aanschaffen in onze webshop. Je kunt er ook leuke accessoires bij bestellen, waarmee je kind het Droomdeurtje kan opfleuren.